Bananenbrood met dadels


Hoe maak je bananenbrood met dadels? Het recept vind je hier! De bereidingswijze is heel simpel. Het resultaat is heerlijk. Bananenbrood is lekker als tussendoortje en geeft een goed vol gevoel. Dadels bevatten vezels, zijn vetarm en bevatten natuurlijke suikers voor een snelle energieopname. Amandelmeel heeft een hoge voedingswaarde en zorgt voor een verzadigd gevoel. De amandelen door dit bananenbrood zijn vooral heel lekker. En zitten vol met vitaminen en mineralen.

Benieuwd wat je van de smaak vindt!

Ingrediënten bananenbrood met dadels

  • 3 rijpe bananen
  • 8 grote dadels
  • 150 gram amandelmeel
  • 60 gram amandelen (ongezouten)
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel olie (voor invetten bakvorm)

Bereidingswijze bananenbrood met dadels

Amandelmeel Weeg 150 gram amandelmeel af. Verwarm de oven voor op 180 graden.

8 grote dadels

 

 

Ontpit 8 grote dadels.

 

 

 

Amandelen

 

Weeg 60 gram amandelen af. Snijd de amandelen in grove stukken met een scherp mes. Of sla de amandelen tot grove stukken in een schone theedoek.

 

 

 

Mix door elkaar amandelmeel ei

 

 

Mix de drie eieren door elkaar met een garde.. Voeg het amandelmeel en het bakmeel bij de eieren. Schep alle ingrediënten door elkaar tot een mooi beslag.

 

 

Mix dadels en banaan

Mix de dadels (zonder pit) en de drie bananen in een keukenmachine, smoothiemaker of met een staafmixer tot een fijne substantie. Meng dit mengsel met het beslag. Voeg de grove stukken amandel bij het beslag.

 

 

 

 

 

In cakeblik verdelen

 

 

Vet een cakeblik in met olie. Verdeel het beslag over het cakeblik. Bak het bananenbrood met dadels  in circa 35 minuten.

 

 

 

 

 

Bananenbrood met dadels gebakken Controleer of het banananenbrood gaar is. Prik met een vork of sateprikker in het banenenbrood.
Zodra er geen deeg aan blijft plakken is je bananenbrood met dadels klaar om van te genieten. Zowel warm als koud lekker om te serveren.

Hoe kun je het bananenbrood met dadels het beste bewaren? Het bananenbrood met dadels is circa 3 tot 4 dagen lekker na bereiding. Laat het bananenbrood eerst goed afkoelen. Bewaar het banenbrood afgedekt in de koelkast.

Geniet ervan! En veel plezier met bereiden!
Bananenbrood met dadels gebakken ingezoomd

Ben je op zoek naar meer gevarieerde recepten? Kijk dan eens op Puur Eenvoudig voor een heerlijk bananenbrood met pompoenpitten en abrikozen. En heel veel andere recepten!