Chocolade fruit ontbijt

Weekend! Alle tijd voor een éxtra vrolijk ontbijt met chocolade en fruit. Twee stuks fruit, pure chocolade met veel cacao en jouw ingrediënten staan klaar. Dit ontbijt vraagt een korte wachttijd. Omdat de chocolade om het fruit even hard moet worden in de koelkast. Maar dit wachten wordt dan ook rijkelijk beloond. Namelijk met een heerlijke smaaksensatie op de ochtend. Extra lekker met een kop ietwat bittere thee. Zoals Jasmijn thee. Of bij je favoriete kop koffie. Dit chocolade fruit ontbijt is lekker op de ochtend. Maar kan natuurlijk ook worden gemaakt als feestelijke traktatie bij een verjaardag. Of als toetje voor tijdens een gezellig etentje. Veel plezier met maken. En nog meer plezier met opeten en genieten!



Ingrediënten Chocolade fruit ontbijt

– 10 aardbeien
– 1 banaan
– pure chocolade (hoog percentage cacao)
– kokosrasp

Ook nodig:
– sateprikkers
– kleine pan en kom, voor au-bain-marie waterbad

Chocolade fruit ontbijt 1

Bereidingswijze Chocolade fruit ontbijt





1. Zet een laag water in een pan op het vuur, laat dit net niet koken. Zet hierin een kom.
2. Breek enkele blokjes chocolade. Voeg deze in de kom.
3. Smelt de pure chocolade in deze kom, op laag vuur.
4. Snijd de banaan in stukken van circa 1,5 cm. Verwijder eventueel de kroontjes van de aardbeien. (Ziet er leuk uit om ze eraan te laten)
5. Prik het fruit op de sateprikker. Rol even door de gesmolten chocolade. Leg op een bord, met enige afstand.
Voor variatie: rol het fruit eerst door de chocolade, en gooi hierna enkele kokosrasp er overheen.
6. Zet het bord een klein half uur in de koelkast. Zo wordt de pure chocolade hard.
7. Serveer op een bord. Met bijvoorbeeld een plak bananenbrood of havermoutcake.

Genietze!

Chocolade fruit ontbijt 2