Vijg, meloen en feta salade

Allereerst, salades zijn heerlijk. Groen, knapperig en genoeg variatie voor elke luncht. Soms is het lastig om nieuwe ingrediënten te bedenken. Ben je toe aan een nieuwe combinatie voor in je lunchsalade? Dan is dit het ideale recept voor jouw! Vijf, meloen en feta salade. Door deze salade zitten heerlijke smaken door de vijg, meloen en feta. Heb je dit eenmaal geproefd, dan staat deze salade straks misschien wel wekelijks op jouw menu voor de lunch. De salade is klaar in enkele minuten. En de ingrediënten zijn super gezond. Heel lekker en passend binnen de voedselzandloper. Conclusie: dit is een makkelijke salade met een vernieuwende smaakt. Maken dus! Veel plezier met genieten.

Ingrediënten vijg, meloen en feta salade





Voor 2 personen:
– 2 kleine kroppen roma sla/ of een krop sla
– een kleine halve galia meloen
– 2 vijgen
– 150 gram feta kaas
– handjevol cherrytomaten
Vijg, meloen en feta salade

Bereidingswijze vijg, meloen en feta salade

1. Was de sla en dep droog in een schone theedoek.
2. Snijd de Galia meloen. Verwijder de pitten. Snijd in kleine stukken.
3. Snijd de vijgen in dunnen stukjes.
4. Snijd de feta kaas in blokjes.
5. Was en halveer de cherrytomaten.

Mix alles door elkaar. Voeg als laatste een paar stukjes vijf toe voor het serveren.

Eettip vijg, meloen en feta salade

Voor een extra bite:
1. Schenk een druppel olijfolie in de pan.
2. Voeg hier gehalveerde noten, zoals walnoten en/ of amandelen, bij.
3. Op laag voer kort bakken in de olie.
4. Voeg de noten bij de salade.

Eet smakelijk!