Paasontbijt, lunch of brunch

egg

 

Het is zover! De meeste mensen hebben de luxe van een fijn lang paasweekend in het vooruitzicht!. Vrije tijd, lekker eten, chocolade en tijd met je familie. Hier vind je enkele paas-tips om jouw paasontbijt, brunch of lunch gezellig en ‘zandloper proof’ door te brengen:  1. Bananen pancakes, zó lekker, makkelijk en supergezond! Je hebt nodig: één ei, één banaan, een klein beetje olijfolie of boter. Meng de banaan en het ei in een kom, voeg het mengsel in een koekenpan en bak aan beide kanten goudbruin. Serveer op een bord met blauwe bessen, bramen of ander vers fruit. Heb je geen vers fruit in huis? Een snufje kaneel is ook lekker over deze gezonde pancake.
  2. Maak een verse fruitsalade: snijd drie of vier verschillende stukken vers fruit door elkaar en serveer in een diep bord. Gezond en ziet er leuk uit!
  3. Ze zien er heerlijk uit als die verschillende soorten chocolade paaseieren. Kies voor de pure variant, zo vermijd je overmatige suikers.
  4. Een gekookt ei  is lekker en voedzaam bij ontbijt of brunch. Schrijf met stift een boodschap op het ei voor je liefde, vriendin, vader, moeder, zoon, dochter en verras de ander!
  5. Serveer je ontbijt of brunch met een warme kop thee en vers sap. Pers bijvoorbeeld sinaasappels of maak je favoriete smoothie en serveer in een wijnglas.
  6. Bak een ei en voeg gesneden cherrytomaat, oregano en basilicum toe.
  7. Serveer yoghurt met zelfgemaakte grenola.
  8. Creëer een gezellig gedekte tafel: pak je tafelkleed uit de kast, leg kleine lentebloemen op tafel of steek kaarsjes aan.

Fijne paasdagen!  Blij ei

photo credit: <a href=”http://www.flickr.com/photos/soamplified/5733839080/”>Joaquin Villaverde Photography</a> via <a href=”http://photopin.com”>photopin</a> <a href=”http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/”>cc</a>