IMG_1311Humus

Varieer en eet peulvruchten als lunch. Hier vind je een heerlijk recept voor verse humus. Humus is lekker om stukjes komkommer in te dippen, samen met een partje tomaat of bijvoorbeeld met wortel of paprika. Je kunt elke gewenste groente bij dit recept eten.

 

 

 

Ingrediënten

– 250 gram kikkererwten
– twee eetlepels olijfolie
– halve citroen
– 100 á 150 ml water
– zwarte peper
– zout
– verse basilicum
– verse peterselie
– gemixte groenten

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg in een blender of keukenmachine. Voeg 100 ml water, snufje peper, zout, fijn gesneden basilicum en peterselie en een uitgeperste halve citroen toe. Alles door elkaar mixen. Na wens eventueel extra water toevoegen (proef of de consistentie goed is, proef of extra zout en peper gewenst is).
IMG_1316

Snijd verschillende groente in lange repen en dip deze in de humus. Bijvoorbeeld: paprika, komkommer, wortel, bleekselderij of kastanje champignons. Een originele lunch!

Na bereiding is de humus een kleine week houdbaar in de koelkast.