Vul bakvorm muffin

Havermout chocolade muffins met banaan

Zin in wat lekkers, maar niet veel tijd? Maak deze zeer gezonde havermout chocolade muffins met banaan. Snel klaar en met slechts zes ingrediënten. Hieronder staat het recept voor het maken van vier grote muffins. De muffins zitten vol met ingrediënten voor een verzadigd gevoel. Veel plezier met bakken!

Ingrediënten havermout chocolade muffins

Voor vier grote muffins:

  • 4 rijpe bananen
  • 4 (medium) eieren
  • 200 gram cacaopoeder (circa 6 eetlepels)
  • 50 ml amandelmelk (circa 8 eetlepels)
  • 3 theelepels kaneel
  • 400 gram havermoutvlokken

Daarnaast heb je vier kleine bakvormen en eventueel een keukenweegschaal nodig.Bereidingswijze havermout chocolade muffins met banaan

Hieronder volgen de stappen voor het maken van de muffins.

Stap 1: Weeg 200 gram cacao af/ of meet 6 eetlepels cacaopoeder en zet dit opzij. Weeg 50 ml amandelmelk af / of meet 8 eetlepels amandelmelk en zit dit opzij. Weeg drie eetlepels kaneel af. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Amandelmelk muffin op weegschaal

Cacao chocolade muffin op weegschaal
Kaneel in bakje voor havermout muffin

 

 

Stap 2: Klop de vier eieren los met een garde. Eieren voor havermout muffin los kloppen

 

 

 

 

Banaan prakkenStap 3: Prak de vier bananen met een vork of met je handen goed fijn.

 

 

 

 

 

Ingredienten muffin mengenStap 4: Meng de kaneel, banaan en cacaopoeder door de eieren heen. Meng alles goed door elkaar heen.

 

 

 

 

 

 

 

 
Havermout mengenStap 5: Meng de havermoutvlokken door het mengsel en mix het geheel door elkaar zodat alle havervlokken donker kleuren. Je mengsel voor havermout chocolade muffins met banaan is nu klaar.

 

 

 

Invetten muffin bakvormStap 6: Vet de bakvormen in met een druppel olie. Gebruik hiervoor een kwastje of stukje keukenpapier. Vul de bakvormen met de muffins. Bak de muffins in circa 30 minuten op 180 graden. Halverwege waar nodig eventueel afdekken, om aanbakken van de bovenkant te voorkomen. Prik in de muffin om te kijken of deze droog is van binnen, dan is de muffin gaar.

 

 

 

Havermout chocolade muffin met banaan gebakken uit ovenStap 7: Laat de muffin even afkoelen. Haal de muffin uit de bakvorm. Serveer de muffin, geniet ervan!

 

Tip: Ook lekker om koud mee te nemen voor een gezonde snack tussendoor.