Groente stomen

Groente stomen in groentestoommandje

Dit is dé perfecte uitvinding voor een maaltijd waarbij de smaak van jouw groente heel goed behouden blijft: groente stomen. Koop een groentestoommandje (niet duur!) bij de kookwinkel in de buurt en ga aan de slag. Groente in een groentestoommandje is heel snel klaar en heerlijk van smaak! Nadat je dit een keer geprobeerd hebt is de kans groot dat dit je favoriete kookobject wordt.

Vergeten hoe courgette of paprika ook alweer écht smaakt? Zo kom je er achter! Groente stomen heeft -naast de pure smaak- ook een ander voordeel. Met deze manier van groente bereiden blijven de vitaminen in de groente beter behouden in vergelijking met bijvoorbeeld het koken van groenten. Extra gezond dus voor je lijf! Probeer het, benieuwd wat je ervan vindt!Ingrediënten en benodigdheden voor groente stomen

Benodigdheden: Groentestoommandje, pan, snijplank en mes. (Het groentestoommandje is ‘beweegbaar’ en past hierdoor verschillende formaten pannen)

Voor 2 personen:
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 2 tomaten
– verse peterselie

Stuk vees, vis of groenteburger

Groente stomenBereidingswijze groente stomen in groentestoommandje

Was en snijd de groente in grove stukken. Voeg de groente in het stoommandjes. Voeg een bodempje water in de pan en zet het stoommandjes met groente erin. Het stoommandje hoeft niet in het water te staan. Circa vijf minuten koken met een deksel op de pan op middelhoog vuur. Afhankelijk voor hoeveel mensen je kookt en dus van de hoeveelheid groente die je bereid kan de kooktijd iets langer zijn. Proef je groente voordat je opdient.  Na circa vijf minuten is je groente heerlijk gestoomd. Klaar is je verse en smaakvolle portie met gestoomde groente! Bestrooi met verse peterselie. Op de foto geserveerd met zelfgemaakte rucola pesto en een groenteburger.
Serveer dit gerecht met bijvoorbeeld zoete aardappel, een stuk vis of vlees of groenteburger.

Groente stomenEet smakelijk!