Groente lasagne

Groente lasagne

Deze lasagne bevat slechts groente en kaas. De lasagne bladen worden vervangen door courgette, waardoor de lasagne past binnen de voedselzandloper.

 

 

Ingrediënten

– 2 courgettes
– verse trostomaten
– 1 teentje knoflook
– 1 ui
– mozarella
– geraspte kaas naar keuze
– verse bladspinazie
– olijfolie
– verse basilicum
– zwarte peperBereidings groente lasagne

Was de verse bladspinazie grondig in een grote kom water. Spoel goed na zodat al het zand is verwijderd. Snijd de courgette in lange dunne plakken. Snijd de ui en knoflook en fruit deze in de olijfolie in een grote platte koeken/grilpan. Bak de plakken courgette aan beide kanten. De courgette neemt veel olie op. Voeg waar nodig extra olijfolie in de pan.
Snijd de tomaten in blokjes. Bak de tomaten en spinazie kort aan in een grote wok met olfijolie. Was circa tien blaadjes basilicum en knip deze fijn. Voeg de basilicum toe aan het tomatenmengsel. Voeg zwarte peper toe. Snijd de mozarella in plakken. Kies een kaassoort die u lekker vindt en rasp of brokkel deze.

Bouw de lasagne: eerst een schep van het tomaten en spinazie mengsel, gevolgd door de plakken courgette. Voeg halverwege de helft van de kaas toe. Eindig met plakken courgette. Bedek deze met de plakken mozarelle en de rest van de overige kaassoort. Bak de lasagne in een voorverwarmde oven gedurende circa 35 minuten.

Serveer met een salade.

Eet smakelijk!