Groene avocado salade met cashewnoten

cashenoten-salade

Deze salade is groen, gezond en gemakkelijk! Met een flink bord is dit voldoende als avondmaaltijd en een kleinere portie is zeer geschikt als lekkere lunch.

Ingrediënten

– 1/2 zakje veldsla
– 1/2 zakje rucola
– 1 rijpe avocado
– 1 kleine rode ui
– 100 gram ongezouten cashewnoten
– 2 theelepels mosterd
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– drie eetlepels olijfolie
– 1/2 citroen



Bereidingswijze

1. Bak de ongezouten cashewnoten op zacht vuur goudbruin. Haal ze van het vuur en laat kort afkoelen.
2. Snijd de rode ui fijn en meng met de veldsla en rucola in een grote kom.
3. Meng de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie en een kom of glazen fles goed door elkaar. Schenk vervolgens over
de salade.
4. Snijd de avocado in grove stukken.
5. Garneer de salade met de avocado en cashewnoten.
6. Besprenkel de avocado met enkele druppels vers citroensap.

Bon appétit!