Gewokte rode kool

Gewokte rode kool met appel en rozijnen

Deze gewokte rode kool met appel en rozijnen is lekker gezond. Zit vol met vitaminen en voedingsstoffen die je lichaam goed kan gebruiken in de herfst. En is door het te wokken een keer wat anders dan de gebruikelijke groentes op je bord. De smaak van de zure appel in combinatie met de zoete rozijnen is heerlijk. Daarnaast geeft de balsamico azijn het geheel een extra lekkere smaak. De bereidingstijd vraagt slechts circa tien tot vijftien minuten. In het recept wordt gebruik gemaakt van voorgesneden verse rode kool. Nog leuker is het om een hele rode kool te kopen. Hetgeen je over houdt kun je gebruiken voor andere recepten met rode kool! Benieuwd hoe je dit recept vindt!

Ingrediënten gewokte rode kool met appel en rozijnen

– zak voorgesneden verse rode kool
– handje rozijnen
– 1 zure appel
– 1/2 rode ui
– balsamico azijn
– olijfolie

Gewokte rode kool met appel en rozijnen

Snijd de rode ui in fijne stukjes. Snijd de appel in grove stukken. Voeg de olijfolie in de wokpan en verhit deze. Voeg de fijn gesneden rode ui toe en bak deze een minuut al roerend. Voeg hierna de stukken zure appel toe. Gevolgd door de rode kool. Wok alles gedurende tien minuten door elkaar. Roer tussendoor frequent. Zodat de rode kool niet aan de pan gaat aanbakken. Voeg de laatste minuten een handvol rozijnen toe. Zo worden deze deze lekker zacht. Voeg 2 theelepels balsamico azijn toe. En dit gezonde gerecht is nu klaar om te serveren!
Lekker met bijvoorbeeld een zoete aardappel erbij.