[mk_page_section layout_structure=”full” attachment=”scroll” bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” enable_3d=”false” speed_factor=”0.3″ bg_video=”no” video_source=”self” stream_host_website=”youtube” video_mask=”false” bg_gradient=”false” gr_end=”#1e73be” video_opacity=”0.6″ top_shadow=”false” section_layout=”full” sidebar=”sidebar-1″ min_height=”100″ full_width=”false” full_height=”false” intro_effect=”false” padding_top=”10″ padding_bottom=”0″ margin_bottom=”0″ skip_arrow=”false” skip_arrow_skin=”light” first_page=”false” last_page=”false”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″] [/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]

Voedselzandloper lunch recepten

Vervang zetmeelproducten door diverse groenten en salades. Breng deze op smaak met behulp van olie, (zelfgemaakte) dressing en bouillon.

 

Tomatensalade:

– sla
– half bakje cherrytomaat
– halve rode ui
– 1 eetlepel basilicumvinaigrette
– 1 á 2 eetlepels olijfolie

Snij de cherrytomaten door midden. Snij de ui in kleine stukjes, voeg de olie en balsamicoazijn toe en roer alles door de sla. Simpel en lekker. Door de rode uit krijgt de salade een pittige smaak.
Variatie: voeg zwarte olijven of blokjes fetakaas toe voor een andere smaak.

Hoe maak ik basilicumvinaigrette? –> meng een vier eetlepels olijfolie, twee eetlepels verse basilicum, een halve eetlepel azijn en 1 teentje gemalen knoflook door elkaar.

 

Fruitsalade:

Mix groene druiven, blauwe druiven en aardbeien door elkaar

(per fruitsoort circa 50 gram).

Een heerlijk bijgerecht! 

 

 

 

Sojayoghurt met druiven:

– 150 gram druiven

– 250 ml sojayoghurt (naturel)

 

Snij de druiven door midden en meng deze met de sojayoghurt. Eenvoudig en lekker!

 

 

 

 

 

 

 

Wokvariatie

courgettemix

– Drie stronken bosui

– Halve courgette

– Drie tomaten

– Halve gele paprika en halve groene paprika

– Kleine rode ui

Snij de courgette  in platte plakken en wok deze in olijfolie aan beide kanten goudbruin. Voeg de overige gesneden groente toe en voeg zout en peper toe.

Zowel warm als koud een smaakvolle lunch.

 

Originele lunch; mais!

Mais

Mais

 

Verwijder de bladen en draden van de maiskolf, kook de maiskolf circa vijftien minuten. Haal hierna de mais-korrels van de kolf, en doe deze in een bakje. Voeg naar smaak eventueel een klein beetje suiker of zout toe.

Eet smakelijk!

 

 

Walnoten met honing

200 gram sojayoghurt

75 gram walnoten

Scheutje honing

Voeg alles bij elkaar in een kom.

Het lijkt simpel en dat is het ook!

Sla, komkommer en feta-kaas snijden, bewaren in een bak en je gezonde lunch staat in de middag klaar! Tip: voeg balsamico dressing vlak voor je lunch toe, zo blijft alles lekker vers!

Eet smakelijk!

Lunch to go[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Voedselzandloper kookboek[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″] [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section]