Gezond eten lastig?

Biologische groente

Gelukkig zijn er genoeg tips om een gezond eetpatroon middels zandloper dieet vol te houden. Hier volgen een aantal tips.

Stap 1: wees je bewust van welke producten gezond zijn. Luister hierbij naar je eigen lichaam! De ene persoon eet met gemak vier stuks fruit op een dag, de ander houdt meer van groente of noten als snack.

Stap 2: koop goede en gezonde producten. Maak van te voren een lijst met welke lekkere producten je wilt kopen die ook nog eens gezond zijn. Zit je thuis en zin in wat lekkers? Als je de keuze hebt tussen een appel, noten of pure chocolade, dan neem je een van die producten en voorkom je dat je een zak chips opentrekt. Wat je niet in huis hebt, eet je ook niet op. Simpel! Maar dan komt de derde en misschien moeilijkste stap.

Stap 3: Volhouden! Hoe houd je dit gezonde en nieuwe eetpatroon vast? Dit kan lastig zijn, wat helpt is hierbij ook luisteren naar jezelf: wat past bij jou, bij welke producten voel jij je goed zodat je op langer termijn ook dit eetpatroon kan vasthouden? Kijk ook naar wat haalbaar is in jouw dagelijks leven: lukt het niet om elke dag de gezonde maaltijd te koken die je zou willen. Vries dan bijvoorbeeld extra (te veel gemaakte) porties in, tijdswinst en gemak!

Ten slotte: leg contact met andere gezonde eters en motiveer elkaar. Samen breng je elkaar op nieuwe ideeën!

Succes!

* Wat werkt goed voor jou om gezond eten vol te houden? Plaats je tip(s) hieronder en inspireer elkaar!

 

 

photo credit: Hayes Valley Farm via photopin cc