[mk_page_section layout_structure=”full” attachment=”scroll” bg_position=”left top” bg_repeat=”repeat” bg_stretch=”false” enable_3d=”false” speed_factor=”0.3″ bg_video=”no” video_source=”self” stream_host_website=”youtube” video_mask=”false” bg_gradient=”false” gr_end=”#1e73be” video_opacity=”0.6″ top_shadow=”false” section_layout=”full” sidebar=”sidebar-1″ min_height=”100″ full_width=”false” full_height=”false” intro_effect=”false” padding_top=”10″ padding_bottom=”10″ margin_bottom=”0″ skip_arrow=”false” skip_arrow_skin=”light” first_page=”false” last_page=”false”][vc_column width=”1/1″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″] [/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]

Voedselzandloper avondeten recepten

 

Salade met kip en avocado:

Kip saladeVoor 2 personen:

– 150 gram gerookte kip

– 300 gram spinazie

– halve krop sla

– 1 rode paprika, 1 gele paprika

– rode ui

– 4 eetlepels balsamicoazijn en 2 theelepels olijfolie

– 1 avocado

Knip of snij de spinazie. Snij de sla, paprika’s, ui en avocado. Mix alles in een schaal en giet de olijfolie en balsamicoazijn eroverheen. Snij de kip en avocado en leg deze boven op de spinazie. Eet smakelijk!

 

Kabeljauwfilet:

Voor 2 personen.

-400  kabeljauwfilet (circa 200 gram per persoon)

– citroen

– 1 rode ui

– visbouillon

Breng water aan de kook. Voeg de bouillon, gesneden uit, halve citroen en de kabelajauwfilet toe. Laat het geheel circa 20 minuten koken. Voeg voor extra smaak en garnering verse bieslook of peterselie toe. Eet de kabeljauwfilet samen met een salade of portie groente.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomatensalade:

– 1 bakje cherry tomaten

– halve komkommer

– feta kaas

– basilicumvinaigrette (twee eetlepels verse basilicum, halve eetlepel azijn, 1 teentje      knoflook, vier eetlepels olijfolie)

Snij de tomaten, komkommer en fetakaas. Mix alles door elkaar en voeg twee theelepels basilicumvinaigrette toe.

Hoe maak ik basilicumvinaigrette? –> meng een vier eetlepels olijfolie, twee eetlepels verse basilicum, een halve eetlepel azijn en 1 teentje gemalen knoflook door elkaar.

Groentelasagne:

Groentelasagne Voor 3 personen:
– 8 tomaten

– 1 courgette

– 1 bol mozzarella

– 1 aubergine

– 200 gram verse spinazie

– 1 rode ui

– zout, peper, oregano

Snij de aubergine en courgette in lange plakken en gril deze kort aan beide kanten. Snij de tomaat, ui en mozzarella. Roerbak de verse spinazie en ui enkele minuten. Begin met een laag spinazie, ui en tomaat, afgewisseld met een laag courgette en aubergine. Voeg naar smaak zout, peper en oregano toe. Bedek de bovenste laag met spinazie, tomaat en de plakken mozzarella. Bak 30 minuten op 200 graden in de oven.

 

Witlof salade

Witlof saladeVoor 2 personen:

– 3 stronken witlof

– 1 appel

– 2 mandarijnen

– 4 augurken

– 50 gram zilveruitjes

– kaneel

 

Snij de witlof, appel, mandarijnen en augurken. Mix het geheel door elkaar met de zilveruitjes. Voeg kaneel toe. Eventueel 2 eetlepels soja yoghurt toevoegen.

Variatie: voeg rozijnen en amandelen toe.

 

Gemengde peulvruchten

PeulvruchtenVoor 2 personen:

– klein blik kikkererwten

– klein blik linzen

– groot blik kidneybonen

– 200 gram rucola

– 1 courgette

– tofu

– zout en peper

Verwarm de kikkererwten, kidneybonen en linzen. Snij de courgette en voeg deze toe. Laat de tofu uitlekken en snij in blokjes, breng de tofu op smaak met zout en peper en voeg toe aan de pan. Voor extra pit: gebruik cayennepeper. Verwarm het geheel en serveer op een bedje van rucola.

 

Zalm salade

Zalm saladeVoor 2 personen:

– 150 gram gerookte zalm

– 25 gram amandelen

– 200 gram rucola sla

– 1 rode ui

– olijfolie

– 1 courgette

 

Bak blokjes courgette in de olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de rucola sla en gesneden ui over twee borden. Leg de courgette hier bovenop. Snijd de zalm in stukjes en leg deze op de courgette. Voeg als laatste de amandelen toe.

Gegrilde aubergine

Aubergine

Op zoek naar een lekker bijgerecht? Snij een aubergine in plakken. Snij 1 1/2 teentje knoflook en een ui. Grill de aubergine in de olijfolie met knoflook en ui.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][mk_blog style=”modern” column=”3″ thumbnail_align=”left” magazine_strcutre=”1″ image_size=”crop” grid_image_height=”350″ image_quality=”1″ count=”1″ offset=”0″ cat=”9″ transparent_border=”false” disable_meta=”true” disable_lightbox=”true” disable_comments_share=”true” full_content=”false” excerpt_length=”200″ pagination=”false” pagination_style=”1″ order=”DESC” orderby=”date” item_id=”1429722648-5537d618de740″ posts=”911″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″] [/vc_column_text][mk_blog style=”modern” column=”3″ thumbnail_align=”left” magazine_strcutre=”1″ image_size=”crop” grid_image_height=”350″ image_quality=”1″ count=”1″ offset=”0″ cat=”9″ transparent_border=”false” disable_meta=”true” disable_lightbox=”true” disable_comments_share=”true” full_content=”false” excerpt_length=”200″ pagination=”false” pagination_style=”1″ order=”DESC” orderby=”date” item_id=”1429722648-5537d618de740″ posts=”885″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/mk_page_section]